U ponudi vrhunskih strojeva i opreme za obradu lasera u svrhu unapređenja industrijske proizvodnje i obrade metala brojne laserske tvrtke bore se oko liderske pozicije u branši, prateći trendove i hvatajući korak dalje u suvremenim spoznajama. Krajnji cilj svima je isti: oplemeniti potrebe krajnjih potrošača i unaprijediti njihove proizvodne procese.

LASER ING domaća je tvrtka koja prati trendove i unapređuje svoje pogone u svrhu unapređenja kvalitete svojih proizvoda i osuvremenjivanja svoje usluga.

 

CNC tehnologija laserskog rezanja cijevi

CNC tehnologiju rezanja karakterizira visokokvalitetan i efektivan mehanizam temeljen na CNC tehnici rezanja. Engleska kratica CNC Computer Numerical Control označava kompjutorsko upravljanje strojevima. Osobitosti takvih mehanizama proizlaze iz osnovnog sustava upravljanja strojem, a to je unošenje brojevnih vrijednosti, slova i drugih znakova radi upravljanja mehanizmom.

Tradicija CNC upravljanja strojevima duga je preko 50 godina, a prvi su je u svojim laboratorijima proučavali znanstvenici s američkog MIT-a (Massatussets Institut of Technology).

Prednosti CNC upravljanja su: povećanje proizvodne kvantitete uz poboljšanje kvalitete te veća automatizacija koja mogućnost ljudskog utjecaja na kvalitetu, kvantitetu i izvedbeni način u procesu smanjuje na najmanju moguću mjeru. Danas je ovakvim strojevima moguće upravljati elektronskim putem.

 

Prednosti CNC tehnologije rezanja cijevi

Složeni tehnološki procesi obrade metala pomoću lasera omogućuju visokopreciznu izradu najrazličitijih oblika pri čemu izostaje potreba za korištenjem alata za presijecanje ili obradu cijevi. Lasersko rezanje cijevi uz visoku preciznost, brzinu i kvalitetu jamči isključenje bilo kakvih oštećenja i spaljene površine na dijelovima rezanja.

 

Usavršavanje tehnologije radi unapređenja poslovnih rezultata

CNC tehnologija laserskog rezanja cijevi optimizira proizvode procese u značajnoj mjeri te su takva tehnološka rješenja brža, kvalitetnija i jamče visokoučinkovit proces rezanja, a što jako važno, uštedu potrošnje cijevi i energije. U skladu s time stručnjaci i dalje nastavljaju razvijati tehnologiju te unapređivati izvedbene mogućnosti.


 

Podijeli članak: