Edukativno informativni blog tematike metala, obrade metala te novosti iz metalne branše

Prednosti laserskog rezanja cijevi i profila

Prednosti laserskog rezanja cijevi


Metaloprerađivačka industrija ima svakodnevnu potrebu za preciznom i ponovljivom obradom metala rezanjem. Strojevi za lasersko rezanje cijevi prisutni su na tržištu već dugo vremena i pružaju čiste i točne rezove u raznim materijalima.
Saznajte više
zavarivanje

Vrste metala koji se koriste u zavarivanju i njihova svojstva


Zavarivanje je metoda manipuliranja metalom koja je korisna za razne industrije. Bilo da se radi o  građevinarstvu, automobilskoj ili zrakoplovnoj industriji, zavarivanje je od velike koristi. Međutim, postoji mnogo različitih vrsta metoda zavarivanja. Nadalje, vrste metala koji se mogu koristiti za svaku metodu zavarivanja razlikuju se zbog u nizu čimbenika.
Saznajte više
autogena laserska obrada

Autogena laserska obrada debelih nehrđajućih čelika


Početkom 2000-ih godina laser velike snage prelazi u komercijalnu primjernu što je omogućilo izvođenje autogene laserske obrade na debelim pločama.  Za razliku od konvencionalnih postupaka, autogena laserska obrada velike snage pokazala je brojne prednosti poput niže radne temperature, veće brzine zavarivanja te dubljeg prodiranja.
Saznajte više
Laserski rezač metala - Bystar Fiber

Tehnologija laserskog rezanja: moderan pristup i kvaliteta


Uzevši u obzir tehnologiju fiber laserskog rezača te prednosti koje donosi produktivnost ove tehnologije za lasersko rezanje,  opravdana je i popularnost ove usluge u industriji obrade metala. Ključna i opipljiva prednost koju donosi jesu performanse temeljene na konkretnim metrikama poput brzine ili precizne mjerljivosti troškova proizvodnje. 
Saznajte više
rezanje vodenim mlazom

Kako unaprijediti preciznost rezanja vodenim mlazom


Rezanje vodenim mlazom višestruko je primjenjiva metoda rezanja u industriji zahvaljujući kojoj se koristi voda pod visokim pritiskom radi rezanja raznih materijala u željene oblike i dizajn. Zbog svoje preciznosti i točnosti, koristi se u mnogim industrijama u kojima se koriste dijelovi kod čije izrade se strogo moraju poštivati zadane mjere.
Saznajte više
inovativna tehnologija savijanja lima

Uštede koje donosi inovativna tehnologija savijanja lima


Kada pomislite na automatizaciju strojeva za savijanje lima, vjerojatno mislite na robotizirane operacije savijanja lima u svrhu povećanja učinkovitosti, a samim time i profitabilnosti. Proizvodni procesi na strojevima za savijanje lima svrstavaju se u red sekvencionalnih radnih zadataka koje mogu obavljati ljudi ili roboti.
Saznajte više
TIG zavarivanje

TIG zavarivanje: opće značajke


TIG zavarivanje vrsta je zavarivanja koja postaje visokouspješna tijekom 1940-ih kada je prvi put korišten za zavarivanje aluminijskih i magnezijevih legura u zrakoplovnoj industriji.
Saznajte više