Visoka fleksibilnost u proizvodnji metala ovisi o raspoloživosti adekvatnih materijala, a s njima i sposobnosti kreiranja konkurentske prednosti. Osobito je to važno za pružatelje usluga obrade metala kao što je lasersko rezanje cijevi. Donosimo pregled načina kako osigurati preduvjete za postizanje reputacije izvrsnosti.
 

Osobitosti pružanja usluge u industriji obrade metala

Konkurentska prednost pružatelja usluge obrade cijevi u industriji proizlazi iz brojnih čimbenika kao što su:

  • kvalificirani zaposlenici
  • održavanje učinkovitog proizvodnog procesa
  • posjedovanje jedinstvenih strojeva na tržištu
  • ekonomičnost i brzina proizvodnje
  • fleksibilnost u radnom prostoru.

Rijetki su pružatelji usluge obrade metala ili usluge  laserskog rezanja cijevi koje mogu biti ravne, okrugle ili, pak, četvrtaste. Upravo na ovom primjeru jača nečija konkurentska prednost na tržištu. Uz navedene uvjete, svakako je važno zadovoljiti i cjenovne uvjete kako bi se što više klijenata okrenula baš vama.

Kao pružatelj usluga nikada ne biste trebali odbiti potencijalne poslovne partnere koji vas zatraže uslugu s obzirom na to da svaki posao potencijalno može dovesti do novih poslovnih prilika.

 

Lasersko rezanje cijevi: konkurentska prednost

Lasersko rezanje cijevi prilika je za konkretnu diferencijaciju od konkurencije i za proširenje djelatnosti u okvirima novih industrija. Današnja oprema za lasersku obradu cijevi može puniti cijevi iz velikog snopa, izrezati pojedinačne dijelove i zatim istovariti dijelove,i sve to u automatskom pogonu. Inteligentna kamera i laserski mjerni sustavi rade u kombinaciji  kako bi kontrolirali varijabilnost u cijevi tijekom obrade. Kamera automatski otkriva gdje se nalaze zavareni šavovi i prema tome usmjerava program.. Značajka laserskog skeniranja omogućuje kompenzaciju prirodnog uvijanja i savijanja profila cijevi u stvarnom vremenu. Prije svakog rezanja, laser brzo skenira cijev sa svake strane kako bi otkrio pomak i uvijanje te se automatski prilagođava središnjoj liniji cijevi, održavajući značajke reza točno postavljenima u odnosu na cijev.

 

Mogućnosti za rast

Postoje brojne mogućnosti napretka u građevinskoj industriji i industriji obrade metala jer se strukturne cijevi koriste za komercijalno projektirane potporne sustave krovnih okvira za mnoge moderne zgrade koje se podižu u zračnim lukama, sportskim arenama, bolnicama, fakultetskim kampusima i drugim komercijalnim i industrijskim aplikacijama gdje su vertikalni potporni stupovi smanjeni ili eliminirani. Prilike postoje i u zrakoplovnoj/obrambenoj, naftnoj i plinskoj i transportnoj industriji (npr. komercijalni kamioni  i okviri dizalica) da spomenemo samo neke.

 

Postati preferirani partner

Kada tvrtke traže dobavljače, ne gledaju samo na cijenu i isporuku, već i na pojednostavljenje svog opskrbnog lanca. Kada možete proizvoditi proizvode koje nitko drugi ne može proizvesti, možete odrediti svoju cijenu. Kada možete proizvoditi proizvode brže i ekonomičnije, možete nadmašiti svoju konkurenciju. Kada možete učiniti oboje, dajete uvjerljiv i atraktivan argument da postanete preferirani partner.


 

Podijeli članak: