Sustav laserskog rezanja fiber laserima, odgovarajuće rješenje za automatizaciju i inovativni softver, omogućuju tvrtkama da povećaju svoju produktivnost uz istovremenu uštedu energije. Sustav fiber lasera  donosi dvostruko veći učinak za proces rezanja uz istu potrošnju električne energije zbog čega su znatno učinkovitiji od CO2 lasera. Taj benefit štedi resurse, a istovremeno povećava efektivnost.
 

Lasersko rezanje fiber laserima: širok raspon primjena

Fiber lasere kakvima raspolaže i strojni park tvrtke Laser Ing, odlikuje atraktivan dizajn, ali i vrhunska tehnologija za lasersko rezanje metala. Potonja obuhvaća glave za rezanje koje se precizno prilagođavaju žarišnoj točki laserske zrake radi prilagodbe debljini ploče i materijalu. To omogućuje sustavu fiber laserskog rezanja dosljedno postizanje  optimalne kvalitetu obrade metala unatoč različitim debljinama limova i drugih materijala.

Suvremeni fiber laseri omogućuju rezanje čelika debljine do 30 milimetara te jamče čiste rezne rubove u širokom rasponu kvalitete lima. To omogućuje rezanje zamršenih kontura u najboljoj mogućoj kvaliteti.

Složene geometrije također se mogu implementirati s lakoćom. Štoviše, raspon primjena je širi u usporedbi s CO2 laserskim strojevima za rezanje: novi sustavi mogu baratati  širokim rasponom debljina limova i širokim rasponom materijala, uključujući obojene metale, poput mesinga i bakra. Upravo zato idealno su rješenje za kompleksne zahtjeve kupaca koji imaju raznovrsne potrebe.

 

Softver donosi transparentnost u proizvodnju

Zahvaljujući ekranu osjetljivom na dodir, operateri uvijek imaju pregled nad proizvodnim procesom. Podaci o proizvodnji i stroju raspoloživi su u stvarnom vremenu. Upravljanje je toliko jednostavno da jedan zaposlenik može nadzirati nekoliko strojeva u isto vrijeme. Pritom treba naglasiti i da svi zaposlenici imaju pregled nad proizvodnim procesom. To dodatno povisuje kvalitetu prilagodbe proizvodnog procesa kako bi se prihvatile narudžbe kupaca u posljednji tren.

 

Udvostručena produktivnost

Softver za programiranje i planiranje proizvodnju je pretvorio u platformu digitalne umreženosti. Zaposlenici mogu stalno pratiti protok informacija i brzo provoditi planove.

Pritom je povećana i produktivnost, i to u značajnoj mjeri pa se tvrtke mogu pohvaliti impresivnim rezultatima: savršenim reznim rubovima koji zadovoljavaju i najzahtjevnije kupce.


 

Podijeli članak: