Premda se u industriji vrijednost nove i inovativne opreme lako prepoznaje, ponekad je stražnji plan stavljen aspekt konkurentske prednosti koja proizlazi iz benefita inovativnih softvera. Moderne inovacije strojeva i softvera neizostavno donose veću produktivnost i učinkovitost.
 

CNC strojevi za obradu metala donose konkurentsku prednost

CNC strojevi za obradu metala uz inovativnost donose i brojne druge benefite. Uz veću produktivnost i učinkovitost pružaju konkurentsku prednost koja tvrtkama osigurava lidersku poziciju na tržištu. Bez inovativnih softvera i upravljačkih sustava, strojevi bi bili nemoćni. Današnji moderni softver i kontrole  Vaše poslovanje podižu na višu razinu, i to u svim fazama  proizvodnje, od narudžbe do gotovog proizvoda. Također mogu u značhttps://www.laser-ing.hr/blog/obrada-metala-automatizacija-ucinkovitostajnoj mjeri  olakšati proces zapošljavanja.

Današnja napredna tehnologija neprestano otvara nove putove zahvaljujući kojima se obrada metala izvršava učinkovitije nego ikad prije. „Pametni“ CNC strojevi za obradu metala imaju ugrađene performanse izravno u softveru stroja zahvaljujući čemu će sam stroj zamijeniti značajnu količinu znanja koje posjeduje sam operater.

 

CNC strojevi za obradu metala olakšavaju praćenje proizvodnog procesa

Budući da su pametni telefoni i tablet računala postali snažniji, razvijanje mobilnih aplikacija za praćenje produktivnosti strojeva nailazi na sve veću opravdanost. Proizvođači sada mogu pratiti status proizvodnje kada su CNC strojevi za obradu metala u pitanju. Poruke sustava mogu se pratiti na daljinu. Kamere visoke razlučivosti omogućuju korisnicima da kontroliraju stroj, a da ne moraju fizički biti uz njega.

Nove kontrolne tehnologije omogućuju tabletu da replicira neke od funkcija koje bi operater inače obavljao na kontrolnom zaslonu stroja. Uz daljinsku kontrolu uređaja, operater može uzeti tablet sa sobom i upravljati određenim funkcijama stroja dok je na drugom mjestu, a ne na stroju. To također omogućuje operaterima daljinsko upravljanje funkcijama bez doticaja s glavnom kontrolnom pločom.

Analitički podaci u svrhu optimizacije radnih procesa

Novi softver može prenijeti podatke o stroju i proizvodnji u softverske sustave  te tako obuhvatiti ukupnu učinkovitost opreme te ukupnu učinkovitost procesa za proizvodnju i statističku analizu. Ova analiza pomaže proizvođačima da pojednostave proizvodnju i povećaju ukupnu učinkovitost i djelotvornost svoje opreme.

Koliko je “pametan” CNC upravljački softver na vašim trenutnim strojevima? Jesu li vaši strojevi stariji od 10 godina? Jesu li komplicirani za rad jer koriste stariju tehnologiju koja zahtijeva specijalizirano znanje? Sve su to pitanja na koja ćete uz „pametne“ strojeve lako i brzo doći do rješenja.

 

Suvremeni CNC upravljački softveri donose benefite na svim razinama poslovanja

Suvremeni CNC upravljački softver čini učenje rukovanja današnjim složenim strojevima bržim i lakšim, omogućujući operaterima da budu produktivni gotovo odmah. Mogućnosti CNC upravljačkog softvera često su utjecajni čimbenici kod odabira strojeva za rezanje ili savijanje metala. Pritom je nužno sagledati kakve proizvodne rezultate ostvarujete u svih segmentima poslovanja,  od narudžbe do gotovog proizvoda. Pritom ne za očekivati da će raspoloživost određenog stroja olakšati i sam proces zapošljavanja upravljačkog osoblja.


 

Podijeli članak: