Ispunjavanje zahtjeva proizvodnih narudžbi mjesto je gdje automatizirane tehnologije savijanja i moderni sustavi programiranja mogu napraviti razliku u postizanju veće fleksibilnosti, dostupnosti i produktivnosti stroja.
 

Offline programiranje

Tehnologije savijačica koje su posebno usmjerene na lakše postavljanje i programiranje omogućile su češće korištenje opcije automatizacije savijanja za upravljanje svakodnevnim zahtjevima proizvodnje. Offline programiranje i simulacija sada su uobičajeni. Moderno izvanmrežno programiranje evoluiralo je do točke u kojoj se cijeli program robota može automatski generirati i provjeriti ima li pogrešaka prije nego što uopće proizvodnja i započne. To uvelike pridonosi efikasnosti cijelog proizvodnog procesa.

Kada radite sa starijim modelima offline sustava za programiranje, ono za što je prije trebalo 30 minuta, sada traje samo minutu s modernim sustavima offline programiranja. Nakon što je program pripremljen, može se pokrenuti u bilo kojem trenutku; tijekom odsutnosti operatera, izvan smjene ili vikendom.

 

Automatizacija savijanja

Što je s operacijama? Tu su prednosti automatizacije savijačica doista očite. Ako se programi za savijanje koriste za rukovanje zadacima savijanja koji se ponavljaju, a znanje o savijanju sada se nalazi u kontrolama same savijačice i izvanmrežnom sustavu programiranja, tada ste riješili velik dio problema s nedostatkom kvalificirane radne snage.

S automatiziranim ćelijama za savijanje sada ste stvorili dosljednu metodu ispunjavanja zahtjeva za savijanjem bez obzira na probleme s radom operatera. Jedan operater može upravljati višestrukim ćelijama za savijanje u održavanju protoka materijala, kontroli kvalitete i postavljanju alata.

 

Radovi izvan smjene

Jedna od ključnih mogućnosti koje proizlaze iz automatizacije savijačica je sposobnost sustava da rade izvan smjena kako bi se povećala produktivnost. Korištenje automatizacije pruža fleksibilnost upravljanja savijačica izvan smjena i vikendom kako bi se u potpunosti iskoristio dodatni kapacitet savijanja stvoren automatizacijom savijačice i pružanje krajnje fleksibilnosti s operacijama savijanja.

 

Promjena statusa quo

Za ukupnu produktivnost i fleksibilnost, dodavanje automatizacije savijanja i offline programiranje uvelike mijenjaju status quo. Više nije potrebno imati operatera za svaku savijačicu, već jednog operatera za više ćelija. Strojevi više neće raditi u praznom hodu tijekom različiih pauza i promjene stupnjeva prijenosa.

 

Manje je više

Korištenje modernih tehnologija izvanmrežnog programiranja s automatiziranim tehnologijama savijanja donosi brojne benefite u spolu: veću  produktivnost uz manje rada, veću kvalitetu dijelova uz manje vještina, veću produktivnost i prihod s manje strojeva.


 

Podijeli članak: