U četvrtak, 16. svibnja 2024. godine, u Hotelu Esplanade Zagreb održana je prva konferencija Libertas Matice hrvatske pod nazivom “Hrvatska perspektiva: Ekonomski tigar ili patuljak.” Ovu konferenciju, organiziranu od strane Odjela za gospodarstvo Matice hrvatske, sponzorirala je i tvrtka Laser Ing.

 

Libertas je konferencija koja je okupila više od dvije stotine zainteresiranih gostiju, promičući tradicionalni, odnosno klasični pristup idejama i konceptima slobodnog tržišta. Bio je to dosad najveći događaj ekonomske tematike u organizaciji Matice hrvatske, a planiraju se i buduće slične aktivnosti.

Odjel za gospodarstvo Matice hrvatske, na čelu s Franjom Bušićem, direktni je organizator konferencije te planira intenzivirati aktivnosti Matice hrvatske u područjima gospodarstva i tehnologije.

Konferencija je završila panel raspravom o ulozi nevladinih organizacija u kreiranju ekonomskih politika. U panelu su sudjelovali Davor Huić (Udruga Lipa), Matej Hittner (Centar za ekonomske analize i javne politike), Hrvoje Bujas (Udruga Glas poduzetnika) i Stjepo Bartulica (Centar za obnovu kulture). Rasprava je obuhvatila mogućnosti utjecaja na državne politike, uključujući direktni pristup putem pregovora s vladom i ministrima te stvaranje javnog pritiska na političare.

Izlagači su nastojali povezati klasični pristup ekonomiji s različitim moralnim, povijesnim, kulturnim, filozofskim, pravnim, znanstvenim, teološkim, identitetskim i političkim aspektima, pružajući širi i relevantniji kontekst ovom složenom fenomenu.

 

“Anđelko Kaščel, osnivač i savjetnik uprave tvrtke Laser Ing izjavio je: “Ponosni smo što smo imali priliku sponzorirati ovako važan događaj. Konferencija Libertas pruža platformu za raspravu o ključnim ekonomskim pitanjima i potiče dijalog koji je nužan za daljnji napredak naše zemlje. Vjerujemo da podrška ovakvim inicijativama može donijeti značajne promjene u gospodarskom okruženju Hrvatske.”

 

 

 

Foto galerija: atmosferu događaja pogledajte u foto galeriji.

 


Laser Ing, vodeći servisni centar za rezanje metala, ponosno pruža svoje usluge brojnim renomiranim tvrtkama iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Njemačke. Uz usluge rezanja, tvrtka također nudi usluge savijanja, zavarivanja, izradu metalnih konstrukcija i sklopova te površinsku zaštitu metala plastificiranjem.

Vizija tvrtke je postati preferirani dobavljač usluga obrade metala za vodeće tvrtke iz regije i Europske Unije, a dosadašnji uspjeh na tržištu i visoka razina kvalitete usluga, potvrđena primjenom ISO normi i TQM-a u svim procesima poslovanja, čine Laser Ing pravim partnerom za budućnost.

Za sve dodatne informacije slobodno nam se obratite putem naših kontakt informacija.


 

Podijeli članak: