Laseri su prikladni za izvođenje raznih operacija. Lasersko označavanje jedno je od njih. To je postupak korištenja laserske zrake za označavanje ili graviranje na različitim površinama. Danas, brojne primjene proizlaze iz ove mogućnosti.
 
Lasersko označavanje iznimno je svestran proces. Uobičajen je to izraz koji se koristi naizmjenično za različite procese kao što su ablacija, graviranje, pjenjenje, bojanje, karbonizacija i tako dalje. Odabir metode obrade metala ovisi o zahtjevima materijala i kvalitete.

 

Prednosti laserskog označavanja

Ima dosta prednosti koje su na strani lasera u odnosu na druge metode. Ovdje navodimo one glavne.

Beskontaktni proces

Lasersko označavanje beskontaktni je proces. To znači da oprema ne dolazi u fizički kontakt s materijalom koji se označava. Utječe samo na područja ciljana laserskom zrakom. Posljedično, nema oštećenja materijala abrazijom.

Preciznost

Proces laserskog označavanja je izuzetno precizan. Može se koristiti za izradu oznaka na vrlo malim objektima s impresivnom točnošću. Na primjer, laserom se izrađuju oznake na tiskanim pločama. Visokokvalitetna oznaka je jasna i čitljiva.

Ekološka sigurnost

Lasersko označavanje je ekološki odgovoran način izvedbe postupka jetkanja jer ne proizvodi nikakve toksične nusproizvode. Isto se ne može reći za jetkanje kiselinom.

Velika brzina

U usporedbi s drugim metodama lasersko označavanje je izuzetno brzo. Njegovom upotrebom smanjuje se utrošak vremena, a time se smanjuju i troškovi. Korištenje ispravne metode laserskog označavanja za različite primjene može dodatno smanjiti potrebno vrijeme.

Niska cijena

Nema svakodnevnih operativnih troškova kada je u pitanju lasersko označavanje osim troška električne energije za opremu. Sustavu je potrebno malo radne snage za rukovanje. Operateri samo moraju postaviti strojeve koji automatski obavljaju posao.

Prilagodljivost na  različite materijale

Isti sustav laserskog označavanja prikladan je za različite materijale. To omogućuje veću fleksibilnost jer većina industrija i koristi različite vrste materijala. To uključuje različite metale, kao što su konstrukcijski čelici, nehrđajući čelici, različite vrste aluminija itd.

 

Različiti procesi koji koriste isti sustav

Isti sustav laserskog označavanja također se može koristiti za lasersko graviranje i druge procese uz male izmjene. Ovo je velika prednost jer nema potrebe za dodatnom opremom za različite procese i primjene.

 

Siguran proces

U usporedbi s drugim metodama jetkanja i označavanja, lasersko označavanje je sigurnije. U procesu označavanja ne nastaju otrovni dimovi ili otpadni proizvodi. Stoga je sigurno za osobu koja provodi postupak.

No konačna kvaliteta jamstvo je činjenice da su proizvodi također sigurni za upotrebu u raznim područjima. Na primjer, lasersko označavanje prikladno je za graviranje stomatološke opreme. Proizvodi su dovoljno glatki za upotrebu u pacijentovim ustima.

 

Trajnost oznaka

Oznake proizvedene laserima trajne su i imaju kvalitetu visokog kontrasta. Mogu izdržati toplinu, abraziju, pa čak i kiseline. Otporne su na blijeđenje i djelovanje vode.

 

Identično označavanje za velike serije

Lasersko označavanje može se uspješno koristiti za označavanje velikog broja proizvoda sa postavljenim dizajnom u masovnoj proizvodnji. Lako je integrirati sustav u proizvodnu liniju.

Ova ponovljivost je dosljedna i omogućuje bržu realizaciju projekta uz mogućnost ostvarivanja visoke estetske razine kvalitete.

 

Lasersko označavanje u primjeni

U početku, s pojavom prvih laserskih strojeva 1965. godine, primjene su bile ograničene samo na rezanje. S vremenom se primjena širila i povećavala.

Sada se postupci laserskog označavanja nalaze u širokoj industrijskoj primjeni. Jedan od njih je označavanje proizvoda

 

QR kod na metalu

QR kodovi, serijski brojevi, bar kodovi, datumi i brojevi dijelova koriste lasere za označavanje. Isto se odnosi na najbolje prije i datume isteka, rokove održavanja i logotip tvrtke.

Lasersko označavanje također se može koristiti u procesu izrade osobnih iskaznica i pametnih kartica jer je otporno na prijevare. Koristi se u prehrambenoj, automobilskoj, zrakoplovnoj, medicinskoj, elektroničkoj, reklamnoj i industriji proizvodnje poluvodiča među mnogim drugima.

 

Prikladni materijali za lasersko označavanje

Lasersko označavanje može gravirati većinu metala. Laseri također mogu označavati plastiku, keramiku, staklo i silicij. Kompoziti, grafit, guma i LED mogu biti označeni crnom ili bilo kojom drugom bojom, ovisno o materijalu. Upisivanje dragocjenih dragulja – poput rubina, safira pa čak i dijamanata – također koristi lasersko označavanje.

 

Različite metode laserskog označavanja

Ovisno o primjeni, postoji nekoliko postupaka laserskog označavanja koje možete izabrati. Pogledajmo neke od ovih metoda.

Lasersko označavanje žarenjem

Lasersko žarenje nehrđajućeg čelika

U ovom procesu laserska zraka lokalno zagrijava metalnu površinu kako bi proizvela oznaku. Ovo lokalizirano zagrijavanje uzrokuje strukturne promjene u metalu i rezultira promjenom boje. Oznaka je obično crna, ali također može biti crvena, zelena ili žuta, ovisno o temperaturi zagrijanih slojeva.

Laserske zrake prodiru samo 20 do 30 µm u metalnu površinu. To rezultira ravnomjernom površinom obratka. Ova vrsta žarenja obično se provodi na željeznim metalima i titanu.

Označavanje žarenjem daje trajni rezultat otporan na habanje. Koriste ga razne industrije. Primjeri uključuju medicinu, stomatologiju, automobilsku industriju, proizvodnju itd.

 

Lasersko graviranje

Kod graviranja laserska zraka uklanja dio materijala s površine. To stvara trag na površini u obliku udubljenja. Velik broj materijala odgovara ovom procesu. Primjeri uključuju metale, plastiku, kamen i keramiku.

Tijekom laserskog graviranja materijal apsorbira toplinu lasera, topi se i isparava. Materijal također reagira sa zrakom što rezultira promjenom boje što žig čini prepoznatljivijim. Budući da nema potrošnog materijala, ova tehnika ima niske operativne troškove u usporedbi s drugim metodama koje koriste svrdla ili posebne tinte za graviranje.

 

Lasersko označavanje kože

Kada se radi o označavanju organskih materijala i sintetičkih polimera, karbonizacija je pravi odabir. Kod karbonizacije toplina iz lasera kida plastične veze i oslobađa vodik i kisik. Gdje god se ova reakcija dogodi, područje potamni.

Budući da je nastala oznaka siva do plavo-siva, karbonizacija nije uvijek prikladna za predmete tamne boje. To će dovesti do niskog kontrasta između označenog dijela i ostatka obratka. Karbonizacija se koristi za označavanje drva, papira, kože, materijala za pakiranje itd.

 

Aluminij premazan prahom za lasersko označavanje

Ova metoda laserskog označavanja posebno je prikladna za premazane materijale. U ovom procesu laser uklanja sloj obratka kako bi otkrio sloj ispod (supstrat). Ako dva sloja imaju različite boje, stvara se kontrast.

Obloženi materijali, kao što je anodizirani aluminij, ovom metodom pokazuju izvrsne oznake. Upotreba uključuje naljepnice, predmete za pakiranje i dodatke. Materijali koji obično dobro funkcioniraju s ovim postupkom su metali s premazima, laminati, folije i filmovi.

Uklonjivi metal apsorbira toplinu i isparava na mjestu gdje laser udari u površinu. Ovaj postupak laserskog jetkanja također nalazi primjenu u automobilskoj industriji gdje se preferira dizajn dan/noć. Neophodno je da završni premaz ima različitu boju od osnovnog materijala za učinkovito i čitljivo označavanje. Drugi naziv za ovaj proces je ablacija.

 

Bojenje

Ponekad se kemijski sastav materijala može iskoristiti u našu korist kada se radi o laserskom jetkanju. Laserska zraka proizvodi lokalizirano zagrijavanje. Ovo zagrijavanje potiče kemijsku reakciju. Ako su nusproizvodi drugačije boje, oni daju visok kontrast gdje god laser dođe u dodir s površinom.

Bojenje ne zahtijeva penetraciju. Stvaranje oznake ovisi o debljini sloja oksida.

Označavanje plastike koristi metodu bojenja. Rezultat lokalnog zagrijavanja je taloženje čađe na materijalu. Daje izgled tamne oznake na površini.


Podijeli članak: