Na nedavno održanom Hrvatsko-ukrajinskom forumu posvećenom obnovi Ukrajine i budućim gospodarskim izazovima, organiziranom pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore (HGK), najavljen je nastavak poslovanja tvrtke Laser Ing u Ukrajini nakon završetka rata.

 

Tijekom foruma, predstavnici Hrvatske i Ukrajine razgovarali su o potpori Hrvatske u procesu obnove Ukrajine. Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Branko Bačić, izrazio je punu podršku borbi Ukrajine za slobodu te istaknuo da Hrvatska ima dragocjeno iskustvo u poslijeratnoj obnovi, kao i u saniranju posljedica poplava i potresa.

Vodstvo tvrtke Laser Ing, vodeće hrvatske tvrtke za pružanje usluga obrade metala, izrazilo je svoju namjeru nastavka poslovanja u Ukrajini nakon završetka rata. Iako su se suočili s izazovima zbog početka sukoba neposredno nakon otvaranja predstavništva u Ukrajini, osnivač i savjetnik uprave Laser Ing-a, Anđelko Kaščel, vjeruje da će Ukrajina postati ključno tržište za tvrtku.

 

Ukrajina će trebati doslovno sve. To je izuzetna prilika za nas koji smo već tamo i koji se možemo umrežiti, pozicionirati i prepoznati svoj interes, ali i prije svega pomoći u obnovi Ukrajine”, istaknuo je g. Anđelko Kaščel.

 

Video: Izjava g. Anđelka Kaščela u prilogu centralnog Dnevnika HTV-a

 

Dosadašnja suradnja između Hrvatske i Ukrajine već je rezultirala značajnim rastom u robnoj razmjeni između dviju zemalja. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku RH, ukupna robna razmjena između Hrvatske i Ukrajine u 2022. godini iznosila je 161 milijun dolara, što predstavlja povećanje od 33 posto u odnosu na prethodnu godinu.

 


Laser Ing, vodeći servisni centar za rezanje metala, ponosno pruža svoje usluge brojnim renomiranim tvrtkama iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Njemačke. Uz usluge rezanja, tvrtka također nudi usluge savijanja, zavarivanja, izradu metalnih konstrukcija i sklopova te površinsku zaštitu metala plastificiranjem.

Vizija tvrtke je postati preferirani dobavljač usluga obrade metala za vodeće tvrtke iz regije i Europske Unije, a dosadašnji uspjeh na tržištu i visoka razina kvalitete usluga, potvrđena primjenom ISO normi i TQM-a u svim procesima poslovanja, čine Laser Ing pravim partnerom za budućnost.

Za sve dodatne informacije slobodno nam se obratite putem naših kontakt informacija.