Vlasnik tvrtke Laser Ing g. Anđelko Kaščel kao dio hrvatske delegacije pod vodstvom predsjednika Vlade Republike Hrvatske gospodina Andreja Plenkovića te u organizaciji Hrvatske i Ukrajinske gospodarske komore u Kijevu održao važno izlaganje o važnosti suradnje u svrhu usmjerenog udruživanja stručnih znanja i iskustava.

 

Vlasnik tvrtke Laser Ing g. Anđelko Kaščel sudjelovao je kao dio hrvatske delegacije pod vodstvom predsjednika Vlade Republike Hrvatske gospodina Andreja Plenkovića te u organizaciji Hrvatske i Ukrajinske gospodarske komore pri važnom bilateralnom susretu Ukrajini, u Kijevu, 8. i 9. prosinca 2021. godine. Pritom je istaknuo ključne premise filozofije poslovanja tvrtke Laser Ing, zahvaljujući kojima tvrtka svoju kompetenciju prodaje izvan granica države i tako služi kao primjer dobre prakse u branši.

 

„Kao predstavnik metalne industrije, veliku priliku vidim u proizvodnji tzv. polusklopova koji se rade na kilogram ovdje u Ukrajini, a onda bi kod nas u njih ugrađivali svoju pamet i dodanu vrijednost pa ih izvozili dalje na zapadna tržišta. Primjerice, neki od takvih polusklopova su u Ukrajini jeftiniji i do 70 posto pa kad ih oplemenimo svojim znanjem tu vidim ogromnu šansu za nas“, istaknuo je gospodin Anđelko Kaščel, dodavši kako je dobro da je HGK prepoznala da treba krenuti prema ukrajinskim institucijama kako bi što bolje povezala gospodarstvenike.

 

Vlasnik metaloprerađivačke tvrtke Laser Ing naglasio je sudionicima kako ozbiljno razmišlja o otvaranju predstavništva tvrtke u Ukrajini idućeg ljeta. Istaknuo je važnost prepoznavanja vlastitih prednosti, pronalaska poslovnih partnera i načina za ostvarivanjem suradnje na međunarodnom tržištu. Nadalje, istaknuo je važnost maksimizacije poslovanja uz optimizaciju proizvodnih troškova i zadržavanje izvrsnosti poslovnih rezultata.

 

“Moramo izgraditi vlastiti poslovni model uvažavajući sve prednosti i nedostatke u našem društvu i kulturi poslovanja. Treba uvažavati kulturološku i civilizacijsku razliku, prepoznati naše prednosti te iste primijeniti u poslovanju a naše nedostatke pokušati popraviti. (…) Bez toga nema napretka, ali ako postanemo dio klišea ne uspjeh nam je zagarantiran,” istaknuo je gospodin Anđelko Kaščel.

 


Za sve dodatne informacije slobodno nam se obratite putem naših kontakt informacija.