Zaokret prema održivom razvoju u metaloprerađivačkoj industriji

Klimatske promjene već utječu na cijeli svijet, a sve češći ekstremni vremenski uvjeti poput suša, toplotnih udara, obilnih kiša, poplava i klizišta pogađaju i Europu.

Svijet teži rješenjima za ublažavanje globalnog zagrijavanja. Korištenje obnovljive energije iz energetskog sektora za smanjenje emisija u svim sektorima je ključ za dekarbonizaciju svjetske ekonomije i otvara potpuno nove poslovne modele za dobavljače energije.

Za postizanje klimatske neutralnosti nužno je smanjiti emisiju ugljika. Pariškim sporazumom Europa se obvezala postati ugljično neutralna do druge polovice 21. stoljeća.

 

Kako smanjiti emisiju CO2 u industriji obrade metala?

Industrija proizvodnje i obrade metala jedna je od najvećih industrijskih emitera CO2 i zato se snažno usredotočuju na smanjenje emisije CO2.

Očekuje se da će ukupna svjetska proizvodnja čelika porasti za 30% do 2050. godine, tako da, razumljivo, postoji ogromna potreba za smanjenjem emisija CO2 iz ove industrije.

 

Veća brzina i manji ekološki otisak zahvaljujući fiber laserskoj tehnologiji

Učinkoviti proizvodni procesi ključni su kako bi se moglo odgovoriti na brojne upite kupaca.

Kako bi postali još brži a pri tome i CO2 neutralniji, Laser Ing tvrtka je uradila tehnološki prijelaz s klasničnih CO₂ lasera na nove tehnologije, fiber laser.

Ta tehnološka transformacija povećala je efikasnost jer s istim ulazom energije generiraju se dvostruko više snage tijekom postupka rezanja u usporedbi s CO₂ laserom a istovremeno su smanjene emisije CO2.

 

S fiber laserskim rezačem postiže se pet puta veća brzina rezanja, generirajući tri do četiri puta više dijelova po jedinici vremena, zajedno s 50% manjim operativnim troškovima u usporedbi s CO2 laserima. Ovo predstavlja veliku priliku koja se temelji na stvaranju većeg kapaciteta stroja. Ukoliko koristite više lasera, možda biste mogli razmotriti zamjenu dva CO2 stroja za lasersko rezanje jednim strojem za fiber lasersko rezanje. Time biste svojoj proizvodnji povećali učinkovitost te smanjili ekološki otisak – savjetuje direktor i osnivač tvrtke, gospodin Anđelko Kaščel.

 

 

Laser Ing preporuke za smanjenje emisija CO2 u metalnoj industriji

    • Optimizacija energije (prelazak na noviju tehnologiju, bolja iskoristivost energije)
    • Recikliranje (bolja iskoristivost otpadnog metala)
    • Trening i svijest (podizanje svijesti radnika kako se različitim pristupima može optimizirati iskorištenost strojeva, opreme, procesa i drugih koraka za učinkovito organiziranje proizvodnje)
    • Poslovanje bez papira (primjena ERP-a u svim procesima rada)
    • Proizvodnja električne energije za potrebe vlastite proizvodnje iz solarnih sustava

Laser Ing, vodeći servisni centar za rezanje metala, ponosno pruža svoje usluge brojnim renomiranim tvrtkama iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Njemačke. Uz usluge rezanja, tvrtka također nudi usluge savijanja, zavarivanja, izradu metalnih konstrukcija i sklopova te površinsku zaštitu metala plastificiranjem.

Vizija tvrtke je postati preferirani dobavljač usluga obrade metala za vodeće tvrtke iz regije i Europske Unije, a dosadašnji uspjeh na tržištu i visoka razina kvalitete usluga, potvrđena primjenom ISO normi i TQM-a u svim procesima poslovanja, čine Laser Ing pravim partnerom za budućnost.

Za sve dodatne informacije slobodno nam se obratite putem naših kontakt informacija.