Anđelko Kaščel prigodom svečanosti otvorenja predstavništva HGK u Austriji pred uglednim je gostima predstavio razvojni put tvrtke Laser Ing osvrnuvši se na ključne principe poslovanja koji su tvrtku doveli do lidera u industriji obrade metala.
 
U srijedu, 14.12.2022. godine Hrvatska gospodarska komora izvijestila je da je otvorila predstavništvo u Austriji. Riječ je o državi koja ima strateški značaj kada je riječ o hrvatskome izvozu. Na svečanosti je sudjelovao i gospodin Anđelko Kaščel, osnivač i CFO Laser Ing-a koji je prisutnim gostima HGK-a približio razvojni put Laser Ing-a te principe poslovne filozofije koja je tvrtku dovela do uspjeha. Uz hrvatskog veleposlanika u Austriji na događanju su sudjelovali i drugi visoki predstavnici političkog i gospodarskog miljea.

 

Potrebno je prepoznati gdje ima mjesta za poboljšanje i mogućnost napretka. Kada sam pristupio analizi oba tržišta, prednostima i nedostatcima, opasnostima i prilikama, tzv. SWOT analizi poslovanja na oba tržišta, shvatio sam da imamo puno više prednosti nego slabih točaka. Za uspjeh je važno osloniti se na institucije, na Komoru, i ciljati na više, tražiti strateško partnerstvo, a ne ostati samo na uslugama ili prodaji poslovnih udjela. Trebamo mijenjati poslovne udjele svoje kompanije za poslovne udjele kompanija u Republici Austriji. Znao sam da cilj ne smije biti samo trenutačna zarada, nego razvoj i dugoročno planiranje. Da bi znao upravljati, moraš stjecati; da bi mogao kontrolirati, moraš mjeriti,“ rekao je između ostalog gospodin Anđelko Kaščel, osnivač i CFO Laser Ing-a.

 

Svojom poslovnom vizijom koja se proteže kroz razvojni put tvrtke, Laser Ing izvrstan je primjer poslovanja koje se razvija i izvan granica matične zemlje s ciljem unapređenja poslovnih rezultata i širenja mreže suradnika i korisnika usluga tvrtke. Upravo je Laser Ing dobar primjer hrvatsko-austrijske suradnje u praksi koja se oslanja na čvrste temelje kompetentnog, multilateralnog i progresivnog poslovanja u skladu sa zakonitostima struke te trendovima suvremenog doba.

 

„Sada moramo pokazati svoje znanje i mogućnosti jer imamo sve preduvjete, a u konačnici i izravnu podršku naših institucija na čelu s HGK. Gajim snažno povjerenje u hrvatske poduzetnike koji će biti ravnopravni partneri u stvaranju boljeg života. U tom smislu zahvaljujem objema državama, Austriji i Hrvatskoj, kao i svima koji vjeruju u našu suradnju i poslovnu umreženost. Vrijeme hrvatskog poduzetnika tek dolazi,“ zaključio je gospodin Kaščel.

 

Video: govor gospodina Anđelka Kaščela sa otvorenja predstavništva HGK u Austriji možete pogledati u videu.

 


Laser Ing je vodeći servisni centar u rezanju metala sa svim poznatim tehnologijama koje se koriste u rezanju metala. Značajni dio poslovanja čini izvoz za velike kupce iz Slovenije i Austrije.

Osim usluga rezanja metala, tvrtka pruža i usluge savijanjazavarivanjaizrade metalnih konstrukcija i sklopova te zaštitu metala.

Vizija Laser Ing-a je biti preferirani dobavljač u pružanju usluge obrade metala za renomirane tvrtke iz regije i EU-a.

Kao rezultat dosadašnjeg uspješnog poslovanja kako na domaćem tržištu tako i tržištima Slovenije, Austrije i Njemačke, Laser Ing je postigao visok nivo kvalitete proizvoda, optimalni odnos kvalitete i cijene što potvrđuje primjenom normi ISO sustava (9001) kao i primjenom TQM-a u svim procesima poslovanja.

Za sve dodatne informacije slobodno nam se obratite putem naših kontakt informacija.


 

Podijeli članak: