Gospodin Anđelko Kaščel, osnivač i CFO tvrtke Laser Ing, gostovao je u HRT-ovoj emisiji Globalna Hrvatska i tom je prigodom prezentirao benefite otvorenja predstavništva HGK u Austriji.
 

Dugogodišnje iskustvo vođenja tvrtke lidera u industriji obrade metala na hrvatskom tržištu kao i bogato iskustvo na čelu specijaliziranih tvrtki u inozemstvu omogućuju gospodinu Anđelku Kaščelu, osnivaču i CFO-u tvrtke Laser Ing ne samo  relevantnu introspekciju i analizu prilika na tržištu metaloprerađivačke industrije u Hrvatskoj nego i dubinsku usporedbu s istim tržištem u Austriji.

Povodom nedavnog otvorenja predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Beču gostovao je u HTV-ovoj emisiji Globalna Hrvatska te se osvrnuo na prilike poduzetnika u Hrvatskoj danas kao i razloge zašto njegova tvrtka, regionalni lider u obradi metala i ključni dobavljač za renomirane tvrtke u Europskoj uniji, posluje na oba tržišta, i hrvatskom i austrijskom.

 

“Unatoč tome što koristimo iste strojeve, imamo iste kupce koji na tržištu plasiraju iste cijene, u Austriji možemo ostvariti puno veću dobit nego u Republici Hrvatskoj zahvaljujući razvijenoj industrijskoj kulturi, profitabilnosti, produktivnosti itd. Upravo je zato Austrija i dalje zanimljivija za poslovanje,” istaknuo je gospodin Kaščel.

 
Iskustvo rada na oba tržišta gospodinu Kaščelu donosi i neke važne uvide. Pri pokretanju posla u Republici Hrvatskoj susretao se s administrativnim izazovima koji nisu standard poslovanja na Zapadu. S druge strane podružnicu tvrtke u Austriji otvorio je s lakoćom.

 

“U Austriji poduzetnika tretiraju kao nekoga tko donosi dodanu vrijednost, važan doprinos zajednici koja od njega ima koristi. Nažalost, kod nas to ide još dosta sporo,” zaključuje gospodin Kaščel.

 

Da će tvrtkama orijentiranim na zapadno tržište ulazak u Schengen i europodručje pridonijet poslovanju, svjesni su i u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Upravo je zato nedavno otvoreno Predstavništvo u Beču s važnom zadaćom pružanja potpore hrvatskim poduzetnicima.

 

“Imperativ svakog hrvatskog uspješnog poduzetnika je svakako izaći na inozemna tržišta. Austrija je naš iznimno važan vanjskotrgovinski partner i  svakako logičan i opravdan i zbog Hrvatske gospodarske komore. Austrija je šesti hrvatski  izvoznik-partner te peti vanjsko-trgovinski partner Hrvatske,” istaknuo je Luka Burilović, direktor Hrvatske gospodarske komore prigodom otvorenja predstavništva HGK-a u Beču.

 

Iz tvrtke Laser Ing još poručuju kako će upravo to predstavništvo biti mjesto gdje će moći dobiti sve potrebne i konkretne informacije koje su važne izvoznicima, ali će i otvoriti neke nove oblike suradnje s austrijskim partnerima i tvrtkama.

 

 

Video: Video: Gostovanje Anđelka Kaščela u HRT-ovoj emisiji Globalna Hrvatska 19.01.2023.

 


Laser Ing, vodeći servisni centar za rezanje metala, ponosno pruža svoje usluge brojnim renomiranim tvrtkama iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Njemačke. Uz usluge rezanja, tvrtka također nudi usluge savijanja, zavarivanja, izradu metalnih konstrukcija i sklopova te površinsku zaštitu metala plastificiranjem.

Vizija tvrtke je postati preferirani dobavljač usluga obrade metala za vodeće tvrtke iz regije i Europske Unije, a dosadašnji uspjeh na tržištu i visoka razina kvalitete usluga, potvrđena primjenom ISO normi i TQM-a u svim procesima poslovanja, čine Laser Ing pravim partnerom za budućnost.

Za sve dodatne informacije slobodno nam se obratite putem naših kontakt informacija.


 

Podijeli članak: