Gospodin Anđelko Kaščel sudjelovao na ICEL-u i predstavio rezultate stručnog istraživanja o poslovnom uspjehu i razvoju tvrtke te ključnim upravljačkim odlukama.

U četvrtak, 4. studenog 2021. godine u Europskoj poslovnoj školi u Zagrebu održana je 11. Međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo (engleska kratica: ICEL, International Conference on Entrepreneurial Learning) s temom Poduzetništvo za održivu budućnost. Na konferenciji je izlaganje održao i gospodin Anđelko Kaščel, osnivač i direktor tvrtke LASER ING. Predmet i ključne poruke izlaganja proizlaze iz autorova stručnog, znanstveno-istraživačkog rada Anatomija poslovnog uspjeha i razvoja poduzeća s osvrtom na ključne upravljačke odluke objavljenog u međunarodnom časopisu.

Sudionici konferencije imali su priliku upoznati se s rezultatima istraživanja poslovanja male tvrtke iz segmenta uslužne metaloprerađivačke djelatnosti u kontekstu razvojno-poslovnog ciklusa i upravljačkih odluka koje su determinirale trendove poslovanja. Poseban karakter istraživanju daju i osvrti na specifičnu poslovnu filozofiju menadžmenta koja u bitnome određuje stabilnost poslovanja, ostvarivanje dobiti i kontinuiranu usmjerenost prema optimizaciji internih procesa.

Međunarodni karakter konferencije s jedne strane kao i studiozan pristup izloženoj temi s druge strane omogućili su konstruktivnu platformu za naglašavanjem autorove ključne poruke o kulturi neuspjeha koja determinira nepoželjne rezultate u poslovanju.

Studiozna razrada teme izlaganja kao i aktualnost ključnih izazova u kontekstu današnjih ekonomskih i gospodarskih trendova, bili su povodom za konstruktivnim razgovorom s moderatorom konferencije u sklopu kojega je gospodin Kaščel dobio priliku još jednom poslati snažnu poruku prisutnima o nužnost promjene pristupa poslovnim neuspjesima.

 

Kolektivna osobitost hrvatskih gospodarskih i ekonomskih prilika počiva na uvriježenom načelu prihvaćanja neuspjeha kao obrazloženja nepovoljnih poslovnih rezultata. Umjesto toga neuspjeh treba promatrati kao izazov i poticaj na odlučnu potragu za inovativnim rješenjima,“ istaknuo je gospodin Anđelko Kaščel. Obrazložio je svoje ključne poruke i na primjeru hrvatskoga turizma na koji se usmjeravaju fokus i sve značajnije potpore, što nije slučaj s proizvodnim djelatnostima i to treba promijeniti.

 


Laser Ing je vodeći servisni centar u rezanju metala sa svim poznatim tehnologijama koje se koriste u rezanju metala. Značajni dio poslovanja čini izvoz za velike kupce iz Slovenije i Austrije. Osim usluga rezanja metala, tvrtka pruža i usluge savijanja, zavarivanja, izrade metalnih konstrukcija i sklopova te zaštitu metala.

Vizija Laser Ing-a je biti preferirani dobavljač u pružanju usluge obrade metala za renomirane tvrtke iz regije i EU-a.

Kao rezultat dosadašnjeg uspješnog poslovanja kako na domaćem tržištu tako i tržištima Slovenije, Austrije i Njemačke, Laser Ing je postigao visok nivo kvalitete proizvoda, optimalni odnos kvalitete i cijene što potvrđuje primjenom normi ISO sustava (9001) kao i primjenom TQM-a u svim procesima poslovanja.

 
Za sve dodatne informacije slobodno nam se obratite putem naših kontakt informacija.