Edukativno informativni blog tematike metala, obrade metala te novosti iz metalne branše

Lasersko rezanje pomoću robota

Lasersko rezanje metala pomoću robota

Automatizacija laserskog rezanja postaje sve popularnija. Uz očite prednosti kao što su kvaliteta, brzina i veća efikasnost, robotizirano lasersko rezanje omogućuje sasvim drugačiji pristup u odnosu na ono konvencionalno.  
Saznajte više
Norme i nacin normizacije celika

Norme i način normizacije čelika

Sustav normi, i normizacija općenito, su od posebnog značaja za sve zemlje u svijetu. Svaka zemlja ima svoj način normizacije pa se postavlja pitanje na koji se način može normirati čelik?
Saznajte više
10 savjeta za savijanje aluminija

10 savjeta za pravilno savijanje aluminija

Kako bi kvaliteta savinutog aluminija bila što bolja svaki operater mora obratiti pozornost na nekoliko ključnih parametara prilikom savijanja. Donosimo deset savjeta koji će vam pomoći da pozicije od aluminija koje trebate saviti budu čim kvalitetnije urađene.
Saznajte više
Robotsko plazma rezanje

Plazma rezanje postaje automatizirano

Automatizacija sve većeg broja operacija u obradi metala sve je češća pojava. Jedan od takvih automatiziranih sustava je i robotsko rezanje metala plazmom. Koje su prednosti i što je sve potrebno znati o ovakvom sustavu rezanja metala?
Saznajte više
Lean proizvodnja i sve o njoj

Lean pristup u proizvodnji

Lean proizvodnja drugačiji je pristup filozofiji kvalitete koji uključuje stalno poboljšanje procesa i maksimalnu orijentiranost prema zahtjevima kupaca. Iako njegovi rezultati nisu vidljivi preko noći, Lean pristup ima nekoliko važnih blagodati za organizaciju.
Saznajte više