Kupci koji nam se obraćaju često traže usluge CNC obrade kada žele izraditi metalni dio složenijeg oblika. Korištenje ovog pojma je široko i potrebno ga je preciznije definirati, no treba uzeti u obzir da on podrazumijeva dvije različite metode.
 

Glodanje i tokarenje: različite metode CNC obrade

CNC obrada se odnosi na računalno numeričko upravljanje, što znači da metode obrade metala – glodanje i tokarenje – koriste računalne sustave za vođenje strojeva za rezanje.

Dobar CAD-CAM softver može lako prevesti 3D model u čitljiv kod za CNC strojeve. To određuje upotrebu i kretanje alata, putanje rezanja itd.

Iako inženjeri mogu donijeti odluku o prikladnim operacijama za određeni dio metala, zanimljivo je upoznati se s razlikama dviju spomenutih metoda.

 

Koja je razlika između CNC glodanja i CNC tokarenja?

Kratak odgovor je sljedeći: CNC glodanje koristi rotirajući alat, dok CNC tokarenje koristi rotirajući dio za rezanje. Dakle, kod navedenih metoda koriste se različite tehnike za stvaranje dijela metala.

Glodalice stvaraju složene dijelove od metalnih blokova izrezujući višak materijala. Postupak tokarenja se obično koristi za cilindrične dijelove poput osovina.

 

Što je CNC glodanje?

Krenimo od postupka mljevenja. Postoje 3-osne CNC glodalice koje su tradicionalnije. Rezni alat se može kretati u 3 smjera – X, Y i Z os.

Širok izbor alata za glodanje može pružiti različite metode rezanja kao što su čeono glodanje, šuplje glodanje itd.

 

5-osno glodanje

Višeosno glodanje omogućuje 4 ili više osi, uključujući rotaciju alata i radnog stola. To daje dodatnu dimenziju fleksibilnosti. Strojevi za glodanje s 5 osi najčešći su od ovih strojeva i mogu stvoriti gotovo sve što se može proizvesti glodanjem.

Dimenzije početnog bloka obično su veće od općih dimenzija završnog dijela. Stoga je precizno glodanje moguće za svaku stranu. Tolerancije su vrlo male, tako da je lako postići izvrsnu završnu obradu površine.

 

Što je CNC tokarenje?

Kao što je prije rečeno, CNC tokarenje koristi se prvenstveno za izradu cilindričnih dijelova. To mogu biti osovine, prilagođene šuplje cijevi, stožasti oblici ili bilo koji drugi aksijalno simetrični dijelovi.

Dok obrada s 5 osi također može stvoriti cilindrične dijelove, tokarenje je samo učinkovitije, a satnica za ove strojeve je niža.

Stezna glava drži sirovi materijal, obično okruglu šipku, na mjestu. Stezna glava se vrti zajedno s vretenom velikim brzinama. Maksimalna brzina ili RPM ovisi o stroju.

Alat za rezanje s jednom točkom pričvršćen je u području glave koja se može kretati prema i od radnog komada dok se okreće, dovodeći alate u kontakt s metalom za rezanje.

 

Ova vrlo precizna metoda strojne obrade metala omogućuje postizanje uskih tolerancija. Zbog toga granice i dosjedi obično idu uz sustav s rupama, jer je lakše postići potrebnu točnost na osovini.

 

Zaključak

Iako se ova dva pojma u konktekstu CNC obrade nerijetko poistovjećuju, oni nisu isti. Ipak, postupci se mogu lijepo nadopunjavati kako bi proizveli dijelove s visokom preciznošću.


 

Podijeli članak: