Rezanje laserom je tehnologija koja za rezanje materijala koristi lasersku zraku visokog intenziteta koja u sinergiji s inertnim plinom vrši rezanje.

 

Uvod u lasersko rezanje

Lasersko rezanje se upotrebljava za rezanje brojnih materijala, počevši od nehrđajućeg čelika (inoxa) pa do aluminijskih limova.

Za neke postupke rezanja metala, kao što je rezanje inoxa, rezanje laserom je najekonomičnija opcija.

Danas se tehnologija rezanja laserom sve više unapređuje. Kroz brojna unapređenja poboljšava se kvaliteta i ekonomičnost rezanja.

U osnovi, postoje tri načina rezanja laserom koja se danas upotrebljavaju za rezanje metala ali i drugih materijala.

  • Lasersko rezanje taljenjem
  • Lasersko rezanje kisikom
  • Lasersko rezanje isparavanjem

 

Podešavanje stroja za rezanje laserom

Prije početka procesa rezanja, potrebno je podesiti parametre stroja kako bi lasersko rezanje bilo što učinkovitije i ekonomičnije.

Pošto su svi industrijski laseri pokretani CNC tehnologijom, podešavanje je vrlo jednostavno.

Operater koji vrši rezanje, mora podesiti kretanje glave laserskog rezača, kretanje metala, odnosno materijala koji se reže.

Osim toga, potrebno je podesiti i mješovito kretanje ukoliko je to potrebno.  U praksi, kretanje metala i miješano kretanje se označuje slovima X i Y dok se kretanje glave lasera označuje slovom Z.

Svaki od spomenutih načina rada ima svoje prednosti i nedostatke.

Prilikom procesa rezanja koje se odvija kretanjem materijala koji se reže, glava lasera je nepomična. S druge strane, miješano kretanje je kombinacija kretanja glave lasera i komada koji se reže.

Na kraju, pokretanje glave lasera je zadnja vrsta rezanja pri kojoj komad koji se reže miruje, a glava lasera se kreće. Ova vrsta rezanja ujedno je i najbrža.

 

Kako se odvija proces rezanja laserom?

Laserska zraka je mlaz energije visoke snage koji se fokusira na jednu poziciju na metlu koji se reže. Kod CO2 laserskog rezanja, laserska zraka je dio spektra infracrvene svjetlosti i nevidljiva je ljudskom oku.

Na početku rezanja, laserska zraka putuje od laserskog rezonatora i usmjerava se zrcalima prema mlaznicama. Nakon prolaska kroz mlaznicu, laserska zraka udara u materijal koji se reže te nakon nekog vremena penetrira kroz njega čime započinje rezanje.

Fokusiranje laserske zrake moguće je pomoću specijalnih leća, odnosno zrcala koje se nalaze u glavi laserskog rezača. Fokusiranjem laserske zrake na malu površinu metala, površina se zagrijava sve do točke u kojoj započinje taljenje.

Jednostavnije rečeno, princip rada laserskog rezača se može imitirati kroz usmjeravanje zrake sunca kroz povećalo što će nakon nekog vremena rezultirati visokom temperaturom materijala koji se nalazi ispod povećala.

Prilikom rezanja laserom upotrebljavaju se različite vrste inertnog plina. Inertni plin ima zadatak otpuhivanja rastopljenog metala koji se reže s površine kako bi rez bio što kvalitetniji.

Dakle, prilikom laserskog rezanja, glava lasera se kreće iznad materijala koji se reže na određenoj udaljenosti. Ta je udaljenost od velike važnosti za brzinu ali i kvalitetu reza.

 

Debljina laserske zrake

Debljina laserske zrake u pravilu se kreće ispod 0,3 mm. Postupak rezanja, kao što je već bilo i spomenuto, započinje fokusiranjem laserske zrake na površinu materijala koji se reže.

Laserska zraka prvo buši rupu u materijalu nakon čega započinje rezanje.

Ovisno o snazi lasera i materijalu, potrebno je do 15 sekundi za bušenje rupe (za inox debljine 14 mm). Površina na koju se laserska zraka fokusira vrlo je malih dimenzija i može iznositi 0.025 mm2.


 

Podijeli članak: